Biograd Boat Show – od Otvorenih dana do vodećeg jesenskog nautičkog sajma

1999. godine ILIRIJA d.d. zajedno sa Yacht Clubom Biograd i charter tvrtkama koje posluju unutar marine, pokrenula je nautički sajam organiziran kao proljetni Otvoreni dani, uglavnom namjenjeni tvrtkama koje posluju unutar marine, kao prvu takvu manifestaciju u sjevernoj Dalmaciji. Sa željom da Biograd na Moru, s obzirom na njegov status grada kolijevke nautičkog turizma, dobije vrhunsku nautičku manifestaciju na kojoj će biti prezentirani svi sektori nautičke i charter djelatnosti u kratkom periodu. Otvoreni dani prerasli su u imponzantnu nautičku manifestaciju – Biograd Boat Show. Od 2004. godine kad se Biograd Boat Show organizirao kao prvi jesenski nautički sajam u Hrvatskoj bilježi godišnji rast od preko 50%.

Međunarodni nautički sajam, čiji je uspjeh na samom početku ovisio o entuzijazmu zaposlenika ILIRIJE d.d., u prvih 11 godina svog postojanja dokazao se kao vrhunska nautička manifestacija koja je grad definirala kao nezaobilazno nautičko središte.

Sajam se zadnjih 5 godina održava krajem listopada što je pridonijelo ne samo poboljšanju nautičke ponude već i produženju turističke sezone koju u Biogradu već tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari. Već 2007. godine samo nakon 3 godine održavanja sajma kao jesenske nautičke manifestacije iskazan je izniman interes od strane izlagača. Te godine na sajmu je izlagalo preko 130 izlagača sa 150 plovila na moru I kopnu što je ujedno značilo i proširenje izlagačkog prostora na dodatnih 120 m rive i 3.000 m2 na kopnu čime je sajma stekao ugled i povjerenje među izlagačima i posjetiteljima. U sklopu Biograd Boat Showa 2005. godine pokrenut je i moto „hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ sa ciljem okupljanja svih hrvatskih brodograditelja.

Kontakt: tel. +385 (0) 23 386 147, fax. +385 (0) 23 384 500,
e-mail: info@bbs.com.hr
URL: www.bbs.com.hr