Biograd Boat Show – od Otvorenih dana do vodećeg jesenskog nautičkog sajma

1999. godine ILIRIJA d.d. zajedno sa Yacht Clubom Biograd i charter tvrtkama koje posluju unutar marine, pokrenula je nautički sajam organiziran kao proljetni Otvoreni dani, uglavnom namjenjeni tvrtkama koje posluju unutar marine, kao prvu takvu manifestaciju u sjevernoj Dalmaciji. Sa željom da Biograd na Moru, s obzirom na njegov status grada kolijevke nautičkog turizma, dobije vrhunsku nautičku manifestaciju na kojoj će biti prezentirani svi sektori nautičke i charter djelatnosti u kratkom periodu. Otvoreni dani prerasli su u imponzantnu nautičku manifestaciju – Biograd Boat Show. Od 2004. godine kad se Biograd Boat Show organizirao kao prvi jesenski nautički sajam u Hrvatskoj bilježi godišnji rast od preko 50%.

Međunarodni nautički sajam, čiji je uspjeh na samom početku ovisio o entuzijazmu zaposlenika ILIRIJE d.d., u prvih 11 godina svog postojanja dokazao se kao vrhunska nautička manifestacija koja je grad definirala kao nezaobilazno nautičko središte.

Sajam se zadnjih godina održava krajem listopada što je pridonijelo ne samo poboljšanju nautičke ponude već i produženju turističke sezone koju u Biogradu već tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari. Već 2007. godine samo nakon 3 godine održavanja sajma kao jesenske nautičke manifestacije iskazan je izniman interes od strane izlagača. Te godine na sajmu je izlagalo preko 130 izlagača sa 150 plovila na moru I kopnu što je ujedno značilo i proširenje izlagačkog prostora na dodatnih 120 m rive i 3.000 m2 na kopnu čime je sajma stekao ugled i povjerenje među izlagačima i posjetiteljima. U sklopu Biograd Boat Showa 2005. godine pokrenut je i moto „hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ sa ciljem okupljanja svih hrvatskih brodograditelja.

Kontakt: tel. +385 (0) 23 386 147, fax. +385 (0) 23 384 500,
e-mail: info@bbs.com.hr
URL: www.bbs.com.hr