O nama

Poštovani posjetitelji, dobro došli na stranice Ilirije d.d. - Biograd na Moru

Ilirija d.d. je tvrtka sa više od 50 godina tradicije, osnovana davne 1957.g., sa sjedištem u Biogradu na Moru. Nalazi se u društvu malobrojnih turističkih tvrtki koje u svom poslovanju obuhvaćaju sva tri segmenta turističke ponude:hotelijerstvo, nautiku i kamping. 

Danas je jedna od dvadesetak vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj koje predstavljaju okosnicu hrvatskog turističkog razvoja.
Jedna je od tri vodeće turističke tvrtke u Zadarskoj županiji i nositelj ukupnog gospodarskog i turističkog razvoja Biograda na Moru. 
Naši objekti smješteni su na najatraktivnijim i najprestižnijim lokacijama uz plaže okrunjene Plavom zastavom i s prekrasnim pogledom na Pašmanski kanal.

U neposrednom okruženju čak četiri nacionalna parka te tri parka prirode Biograd predstavlja idealnu destinaciju za upoznavanje svih prirodnih i kulturoloških ljepota Hrvatske. 

Više informacija O NAMA naći ćete u našem Korporativnom profilu.

Osnovni podaci

Tvrtka: ILIRIJA d.d.
Sjedište: Tina Ujevića 7, 23210 Biograd n/M

Rješenje o upisu u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu: MBS 060032302
Matični broj: 3311953
OIB: 05951496767
Broj žiro računa: 2402006-1100097324 ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. - Rijeka
Broj deviznog računa: 7001-3311953, ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. - Rijeka
Swift: ESBCHR 22
IBAN: HR5824020061100097324
Vlasništvo: Vlasničku strukturu možete vidjeti na SKDD (u polje Vrijednosni papir unjeti: ILRA-R-A)
Kretanja vrijednosti dionica Zagrebačka burza
Iznos temeljnog kapitala: 30.420.000,00 EUR, uplaćen u cijelosti
Ukupan broj dionica: 2.413.488, bez nominalnog iznosa

Uprava: GORAN RAŽNJEVIĆ, predsjednik
Nadzorni odbor: GORAN MEDIĆ, predsjednik
Portfelj tvrtke:
Hotelijerstvo:
Hotel Ilirija****,
hotel Kornati****,
hotel Adriatic***+,
hotel Villa Donat***/****
Nautika: Marina Kornati
Kamping: Park Soline****
Ugostiteljska ponuda: Lavender bar, restoran Marina Kornati i Arsenal (Zadar)

Društvena odgovornost

Sustavno i aktivno putem sponzorstava i donacija Ilirija d.d., prepoznajući potrebe društva,  podupire, promovira i inicira brojne projekte usmjerene na poboljšanje i unapređenje kvalitete života kao i projekte od šireg značaja za zajednicu jasno ističući i potvrđujući svoje opredjeljenje i potporu razvoju hrvatskog sporta, kulture, obrazovanja i znanosti, ali i promicanju društveno odgovornog poslovanja.

Kao društveno odgovorna kompanija sudjelujemo u brojnim humanitarnim projektima pomažući rad raznih udruga, institucija, sportskih klubova, odgojnih i obrazovnih ustanova, kulturnih društava i pojedinaca što je dio korporativne kulture, vrijednosti i odgovornosti prema široj zajednici.

Za humanitarno djelovanje u 2008. i 2009. godini Rotary Club Split i zaklada “Kap za slap” dodijelili su ILIRIJI d.d. priznanje Dodir dobrote, a za sve ukupno društveno odgovorno poslovanje u 2011. i 2012. godini dodjeljena nam nagrada Indeks DOP-a u kategoriji srednjih poduzeća.

U svim segmentima našeg poslovanja (nautika, hoteljerstvo i kamping), inkorporirane su vrijednosti održivog poslovanja i održivog investiranja s posebnim naglaskom na održivi turistički razvoj i gospodarski rast kojeg dakako nema bez zaštite okoliša, održivog odnosa prema zajednici, ali i svojim zaposlenicima. Samo tvrtke koje pokreću nove inicijative, prate i prihvaćaju izazove današnjeg poslovnog svijeta, mogu ne samo ojačati svoje tržišne pozicije, već biti pokretači šireg društvenog razvoja.