GDJE ZA VALENTINOVO?  U MARINU KORNATI NA REGATU SV. VALENTINA! 

DOBRODOŠLI!! 

  

ORGANIZATOR: YACHT CLUB ”BIOGRAD"

Regata za Valentinovo je dragulj srednjeg Jadrana jer; - sastanak skipera je u muzeju sa potonulim blagom iz 16st. - jer se jedri medu 4 ljubavna otoka - srce se vezuje Zenskim ili muskim cvorom na maslinu - jer u restoranu Marine Kornati se degustiraju nebrojena jela, predjela i slatko radeno od PALENTE, dokazanog afrodizijaka, - zajednicka fotografija SRCE BIOGRADA - prekrasno jedrenje - kud Ivan Glavosijek Budite dio jedinstvene regate 
 
 
 PROGRAM  
 
 Petak, 14.02.2020. 09.30. sastanak skipera
10.00 fotografija "SRCE"
10.30. start prvog plova po Ljubavnom kanalu između otoka ljubavi, otoka suza, otoka Vrtiguze i otoka srca
****  pauza u Pašmanu
****prezentacija domaćih proizvoda OPG Matulić (posjet kamenoj kućici s plavim prozorima uz samo more nasuprot pašmanske gajete "Mala Matulića" - domaćini velika srca prezentiraju svoje autentične gastronomske i kozmetičke proizvode)
****   start drugog plova
****  vezivanje zavjetnih srca na maslini u marini "Kornati"
18.30 večera, proglašenje pobjednika i dodjela licitarskih srca, glazba i ples - KUD Ivan Glovosjek, Medviđa, klapa "Bonaca" iz Biograda
 
Svi zainteresirani koji ne sudjeluju na regati mogu se pridružiti večernjim događanjima, cijena po osobi - 79,00 HRK. 
 
 
1. PRAVILA
Regata će se održati u skladu sa regatnim pravilima Word-a, posebnim Propisima sigurnosti HJS-a, Oglasom regate i Uputama za jedrenje i Službenim obavijestima Regatnog odbora. Svi članovi posada prijavljenih plovila moraju  biti verificirani kod svojih nacionalnih jedriličarskih saveza (mogućnost učlanjenja i verificiranje u HJS preko YC “Biograd”)i imati važeću VINJETU. 
 
2. PRAVO NASTUPA u regati mogu sudjelovati krstaši po OPEN kategoriji   
 
3. PODJELA U SKUPINE (OPEN i One Design) 3.1.Jedrilice će biti razvrstane u skupine prema dužini trupa "Loa  (OPEN). Poboljšanje asr za regatne jedrilice. Najmanji broj jedrilica u skupini je 3 (tri).  
 
4. KATEGORIZACIJA Regata je “C” kategorije, prema World Kodeksu reklamiranja. Članovi HJS-a moraju kod prijave dostaviti odobrenje HJS-a za isticanje reklame. 
 
5. REGISTRACIJA Registracija natjecatelja će biti u restoranu marine Kornati u četvrtak, 14. veljače od 09.00 do 10.00 sati. Troškovi regate iznose 96 kuna po članu posade + 30 kn za brod. Prijave na dan regate moguće uz duplu startninu. Upute za jedrenje će biti dostupne na facebooku i na web stranici.  
 
6. ODGOVORNOST Natjecatelji sudjeluju u regati na svoj rizik i svoju odgovornost u svakom pogledu. Organizator otklanja svaku odgovornost za moguće štete ili nezgode natjecatelja, jedrilica ili trećih osoba prije, za vrijeme i poslije regate. Podsjeća se kormilara da je on osobno odgovoran za eventualne štete i nezgode. Kormilar je jedini odgovoran donijeti odluku da li isploviti ili ne, temeljeći se na osposobljenosti posade, stanju vjetra i mora, vremenskoj prognozi, itd.