Želimo Vam siguran i odgovoran povratak putovanjima.
U Iliriji d.d. odgovorno brinemo o zdravlju i sigurnosti svojih gostiju, zaposlenika i okoline u kojoj poslujemo. Dosad primijenjivane visoke standarde higijene i čistoće dodatno smo unaprijedili te poduzeli potrebne korake za povećanu higijenu i sanitarne uvjete kako bi Vam osigurali siguran i zdrav boravak u našim hotelima, kampu, marini, kao i u našim restoranima i barovima.
 


INFORMACIJE O PUTOVANJU U HRVATSKU: COVID-19

Gosti iz EU nesmetano  dolaze u Hrvatsku i vraćaju se u svoje zemlje.
Od 12. lipnja 2021. godine svi hrvatski građani, građani EU te građani trećih zemalja prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku trebaju predočiti:

 • negativni PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 72 sati;
   
 • predočenje potvrde o primitku 2 doze cjepiva koje se koriste u državama članicama EU (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya, Sinopharm) ili predočenje potvrde o cijepljenju jednom dozom (Janssen) ako je prošlo 14 dana od primitka te doze
 • predčenje potvrde o preboljenju bolesti COVID-19 i primitku jedne doze cjepiva unutar 6 mjeseci od početka bolesti COVID-19, a cijepljenje je provedeno prije manje od 180 dana
   
 • Osobe koje su cijepljenje cjepivom Pfizer, Moderna ili Gamaleya u Republiku Hrvatsku mogu ući u razdoblju od 22. do najviše 42. dana od primitka prve doze cjepiva Pfizer, Moderna, Gamaleya, odnosno od 22. do najviše 84. dana od primitka prve doze cjepiva AstraZeneca
   
 • pozitivan PCR test ili brzi antigenski test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti COVID-19, izdane od liječnika 
   
 • određivanje samoizolacije po dolasku u Republiku Hrvatsku uz mogućnosti PCR ili brzog antigenskog testitanja, a u slučaju nemogućnosti testiranja samoizolacija iznosi 10 dana

Djeca mlađa od dvanaest godina koja putuju u pratinji roditelja/skrbnika izuzeta su od obveze  predočennja negativnog rezultata testa i samoizolacije ako roditelji/skrbnici posjeduju negativan PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19. 
  


Sigurnost i zdravlje gostiju i zaposlenika, naš su fokus. Pratimo  preporuke stručnjaka i nadležnih institucija na temu COVID-19 te prilagođavamo naše procese kako bismo maksimalno zaštitili okolinu u kojoj se boravi. 

 

 

Svi putnici koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU/EGP i iz trećih zemalja, a koje se trenutno ne nalaze na tzv. zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, moraju predočiti jedno od navedenog:

 • negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) te se, ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, mora ponovo provesti testiranje do desetog dana od dana od datuma izdavanja tog testa;
   

 • potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana, primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze uk

 TESTIRANJE NA SARS-CoV-2

Kako bismo sigurnost i zdravlje naših gostiju održali na najvišoj razini, uveli smo mogućnost testiranja na COVID-19 za sve svoje goste.

Punktovi za testiranje se nalaze u Ilirija Resortu, Campu Park Soline i Marini Kornati. 

Termin za testiranje potrebno je dogovoriti na recepciji svog smještajnog objekta (hotel, kamp ili marina), najmanje 24 sata unaprijed. Kako biste osigurali termin, predlažemo vam da se javite i prije radi komunikacije i provjere raspoloživosti.

 

Gosti imaju mogućnost biranja između PCR ili brzog antigenskog testa (BAT):

1. PCR test na SARS-CoV-2
Nalaz: u roku od 24 sata od dolaska uzorka u laboratorij 
Uzorak se uzima iz nosa Cijena: 650,00 kn (cca 87 €)

Prijevod testa na engleski jezik: 50,00 kn

 

 2. Antigenski test na SARS-CoV-2
Nalaz: 1 sat od uzimanja uzorka 
Uzorak se uzima iz nosa 
Cijena: 200 kn (cca 27 €)

 

 • Za više informacija obratite se recepciji

 

  PON/UTO/SRI/ČET/NED PETAK SUBOTA
Hotel Kornati 08:30-09:30 16:00-17:00 12:30-13:30
Kamp Park Soline 16:00-17:00 11:00-13:00 07:30-09:30
Marina Kornati 19:00-20:00 13:30-15:30 10:00-12:00

 

 


 

Opća pravila pri ulasku u Republiku Hrvatsku


Za jednostavniji i brži prelazak granice savjetujemo vam da unaprijed dostavite svoje podatke putem web stranice https://entercroatia.mup.hr/ . Tako ćete spriječiti dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu pošto će granična policija imati podatke u sustavu. Na cestovnim graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Rupa i Plovanija postoje posebne vozne trake za goste koji su prije dolaska ispunili i dostavili obrazac Enter Croatia.


Putnici koji su se registrirali na stranici  https://entercroatia.mup.hr/  primit će na adresu svoje e-pošte potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke HZJZ-a.


Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH.


Na stranicama Europske Komisije 'Re-open EU' možete u stvarnom vremenu provjeriti informacije o putovanjima unutar Europske unije i stanju na granicama te svim dostupnim prometnim i turističkim uslugama u državama članicama.


Tranzit kroz Austriju, Italiju i Sloveniju prema Hrvatskoj teče potpuno neometano.