Weather

°C

subota, 20.04.2019.

informacijeInfo: 00385 23 383 800

43° 56' 30" N; 15° 26' 32" E;

Znamenitost Hrvatske

Hrvatska je zemlja koja je svojim specifičnim zemljopisnim položajem, očuvanošću i specifičnošću u svakom pogledu zaslužila epitet “Mediteran kakav je nekad bio”. Šarm, ljepota, prirodna bogatstva, ljudi, kulturno-povijesni identitet i atraktivnost cijelog područja bili su i ostali glavna prednost Hrvatske.

Hrvatska je najbolje ekološki očuvano područje u Europi sa najčišćim morem i najvećim brojem nacionalnih parkova i parkova prirode u odnosu na veličinu teritorija.

To su Kornati, Krka, Paklenica, Plitvička jezera, Brijuni, Mljet, Risnjak i Sjeverni Velebit. Uz njih, tu je i desetak zaštićenih parkova prirode koji se nalaze razasuti na području cijele Hrvatske.

Od ukupno osam nacionalnih parkova na prostoru Hrvatske, zasigurno je najpoznatiji nacionalni park Plitvička jezera koji je upisan u UNESCO-v popis svjetske baštine.

Prirodne ljepote Hrvatske tek su početak za istraživanje, a priča se nastavlja kroz bogatu povijest i brojne lokalitete koji svjedoče prolasku burnih stoljeća, vladavina i promjena od rimskog doba do danas, zatim kulturu kao uvijek bitan element autentičnosti ovog prostora, ljude i njihove običaje koji su se očuvali do današnjih dana te iznimno bogatsvo gastronomije i niz drugih posebnosti i sadržaja koje Hrvatska otvoreno pruža svima koji se u nju upute.