Weather

°C

subota, 20.04.2019.

informacijeInfo: 00385 23 383 800

43° 56' 30" N; 15° 26' 32" E;

Povijest BBS

Biograd Boat Show – od Otvorenih dana do vodećeg jesenskog nautičkog sajma

1999. godine ILIRIJA d.d. zajedno sa Yacht Clubom Biograd i charter tvrtkama koje posluju unutar marine, pokrenula je nautički sajam organiziran kao proljetni Otvoreni dani, uglavnom namjenjeni tvrtkama koje posluju unutar marine, kao prvu takvu manifestaciju u sjevernoj Dalmaciji. Sa željom da Biograd na Moru, s obzirom na njegov status grada kolijevke nautičkog turizma, dobije vrhunsku nautičku manifestaciju na kojoj će biti prezentirani svi sektori nautičke i charter djelatnosti u kratkom periodu. Otvoreni dani prerasli su u imponzantnu nautičku manifestaciju – Biograd Boat Show. Od 2004. godine kad se Biograd Boat Show organizirao kao prvi jesenski nautički sajam u Hrvatskoj bilježi godišnji rast od preko 50%.

Međunarodni nautički sajam, čiji je uspjeh na samom početku ovisio o entuzijazmu zaposlenika ILIRIJE d.d., u prvih 11 godina svog postojanja dokazao se kao vrhunska nautička manifestacija koja je grad definirala kao nezaobilazno nautičko središte.

Sajam se zadnjih 5 godina održava krajem listopada što je pridonijelo ne samo poboljšanju nautičke ponude već i produženju turističke sezone koju u Biogradu već tradicionalno otvaraju i zatvaraju nautičari. Već 2007. godine samo nakon 3 godine održavanja sajma kao jesenske nautičke manifestacije iskazan je izniman interes od strane izlagača. Te godine na sajmu je izlagalo preko 130 izlagača sa 150 plovila na moru I kopnu što je ujedno značilo i proširenje izlagačkog prostora na dodatnih 120 m rive i 3.000m2 na kopnu čime je sajma stekao ugled i povjerenje među izlagačima i posjetiteljima. U sklopu Biograd Boat Showa 2005. godine pokrenut je i moto „hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ sa ciljem okupljanja svih hrvatskih brodograditelja.

10. jubilarni međunarodni Biograd Boat Show 2008.

Biograd Boat Show 2008. obilježio je 10. godinu svog održavanja kao najveći do tada proširivši se i na akvatorij zapadne marine Kornati, pontonskim mostom od 250 metara, na dodatnih 12 500 tisuća četvornih metara na kopnu te 5 500 četvornih metara na moru čime je sajam po prvi put došao na samu gradsku rivu.
Na tradicionalnom desetom nautičkom sajmu predstavilo se 170 ugovorenih izlagača sa preko 250 plovila izloženih na moru i kopnu što je u odnosu na prijašnje sajmove povećanje od preko 60%. Jedna od karakteristika Biograd Boat Showa zasigurno su premijerna predstavljanja domaćih i inozemnih brodograditelja kojih je samo 2008. godine bilo preko 14. Posebna pažnja usmjerava se predstavljanju hrvatskih proizvođača i njihovih broda, ali naravno svjetske, europske i jadranske premijere brodova i brodske opreme koje je 2008. godine vidjelo preko 11.000 posjetitelja.

Cilj je da Biograd Boat Show zadraži status vodećeg međunarodnog jesenskog nautičkog sajma u Hrvatskoj i široj regiji, a Biograd na Moru da dugoročno zadrži poziciju vodeće nautičke i turističke destinacije; korištenje prirodnih preduvjeta i resursa Biograda na Moru kao vodeće polazne nautičke luke ka najposjećenijim nautičkim destinacijama na Jadranu; dostizanje visokih standarda u organizaciji sa zavidnom razinom opremljenosti i infrastrukture; povećanje broja izlagača; predstavljanje renomiranih hrvatskih I svjetskih tvrtki iz svih segmenata nautičke i charter industrije; promoviranje domaće nautičke proizvodnje kao i predstavljanje ekskluzivnih plovila.

Kontakt:tel. +385 23 386 147, fax. +385 23 384 500,
e-mail:info@bbs.com.hr


URL: www.bbs.com.hr